Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για καθηγητές - μαθητές

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για καθηγητές - μαθητές
   

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για καθηγητές – μαθητές. Λίγες μέρες έμειναν για να δηλώσετε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης». Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές μαθαίνουν πώς να υλοποιούν μια "Εικονική Επιχείρηση". Στήνουν τη δική τους “επιχείρηση” και μαθαίνουν στην πράξη πώς λειτουργεί. Μοιράζουν τους ρόλους, εκλέγουν το διοικητικό συμβούλιο, συγκεντρώνουν μετοχικό κεφάλαιο, χρηματοδοτούν και διαθέτουν στην αγορά το προϊόν ή την υπηρεσία της επιλογής τους. Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές παρουσιάζουν την έκθεση και τον ισολογισμό στους "μετόχους" της "εταιρείας".
Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» έχει αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως “H καλύτερη εφαρμογή πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά στην επιχειρηματικότητα των μαθητών”. Το καινοτόμο και βιωματικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται εντός ή εκτός του ωρολογίου σχολικού προγράμματος, (ή σε συνδυασμό και των δύο) διαρκεί από 12 –26 εβδομάδες ή και περισσότερο, ανάλογα με το που εντάσσεται. Απευθύνεται σε μαθητές Γ' Γυμνασίου & Α', Β' και Γ' Λυκείου.
Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευτικούς:
•    Υψηλής ποιότητας επιμόρφωση με συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό
•    Πλήρη υποστήριξη και παροχή βοήθειας
•    Διεθνή επαγγελματική ανάπτυξη
•    Συνεργασία με τους σύμβουλους – εθελοντές από τον κόσμο των επιχειρήσεων
•    Πρόσβαση σε βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία
•    Πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα με εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικής εκπαίδευσης.
•    Ευκαιρία δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών με συναδέλφους από άλλες χώρες
Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (κα Γεωργία Γλεούδη, τηλ.2130788600).
Η δήλωση συμμετοχής για τα εκπαιδευτικά προγράμματα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το online σύστημα ενημέρωσης και υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα του ΣΕΝ/JA Greece στη διεύθυνση  http://sen-programs.senja.gr/